Pressemeddelelse:

Rummet mellem styrke og sårbarhed

Efter en årrække som trommeslager for Lydmor, Peter Sommer og Stine Bramsen er Mikas nu klar til selv at stå forrest og synge egne sange. Med debut-EP’en “Vi Faldt Jo Ned” (der udkom d. 29. april 2016), udforsker han et univers, hvor det kantede og uperfekte går hånd i hånd med det poppede, storslåede og melodiøse.
Et soloprojekt der på én gang er både ærligt og sårbart, men også stærkt og kraftfuldt. Sange der er fyldt med eftertænksomhed og poesi og er båret af ambiente og skramlede trommer, melodiske synth-linjer og en direkte og ærlig dansksproget vokal i front.

EP’en er produceret af Carsten Heller og co-produceret af Peter Kjædegaard, der også står bag navne som The Minds of 99, Spleen United, Nephew og Peter Sommer. Carsten Heller fortæller:

– Da Mikas første gang præsenterede mig for demoindspilningen af “Vi Faldt Jo Ned”, var det helt tydeligt, at han havde en vision med sin musik. Jeg syntes rigtig godt om demoen, men det, der overbeviste mig om at gå ind i samarbejdet, var faktisk, at han kom med en utrolig positiv energi og ikke mindst en kæmpe ærlighed. Målet har lige fra starten været at skabe den bedst mulige spændvidde imellem hans skrøbelige og meget ærlige stemme og de monumentale dimensioner i musikken.

Dagbladet Information skriver om udgivelsen:
“Mikas har helt afgjort også fundet et sted at tale fra.” og “… på en eller anden måde spiller sætningerne sammen med hinanden og med melodierne og de underfundige beats, sådan at de rammer noget og får en eller anden emotionel stemmegaffel i mig til at spille med. Og Vi Faldt Jo Ned kommer på den måde til at stå en rigtig fin debutskive, der lover godt for Mikas’ musikalske fremtid.”

Signaturen i Mikas’ musik er den uskolede vokal og de detaljerige og kraftfulde trommespor. Der er ingen tvivl om at Mikas er trommeslager, men først og fremmest er han et menneske, der gerne vil dele den energi, som han altid selv har fundet i musikken.

Mikas fortæller selv om processen:
– Det var som om jeg endelig kunne give mig selv lov. Lov til at lyde som jeg gør. Lov til at være uperfekt og eksperimentere. Lov til at synge, blot fordi jeg havde noget inde i mig, der endelig var klar til at komme ud. Det var endnu mere direkte end jeg kunne, når jeg spillede trommer for andre. Det her var mine egne sange. Mine egne følelser. Det gik utroligt hurtigt den første dag – ideerne havde ligget skjult længe. Efter flere timer i fuldstændig fordybelse var alle grundelementerne til “Vi Faldt Jo Ned” indspillet. Det var dér det hele startede. Flere sange har fået liv, og nu står Carsten, Peter og jeg med den færdige EP. Det har været en intens og lærerig rejse. En rejse hvor jeg, mere end nogensinde, har udforsket rummet mellem min styrke og min sårbarhed, og samtidig lært mig selv endnu bedre at kende. Nu er tiden kommet til at dele det hele. Jeg vil gerne røre noget i folk. Prøve at sætte ord og musik på deres følelser og deres liv. Bevæge dem og få dem til at fordybe sig for en stund.

Lær Mikas bedre at kende i dette 6 minutters videoportræt af dokumentaristen Jonas Risvig, der også står bag dokumentarfilmene ”Da Danmark Blev Suspekt” og ”Rolig Under Pres”.: https://www.youtube.com/watch?v=PjZOgGhMtvw

Se videoen til 1. single, ”Vi Faldt Jo Ned” her: www.youtube.com/watch?v=yTKg87Ghlrc

HVAD SKRIVER ANDRE?
GAFFA:
Video: Trommeslageren Mikas går solo som sanger og sangskriver
Guide: 11 essentielle album, vi glæder os til i april

Blogs:
Ugens lytter på lytter.dk SOUNDOFAARHUS portræt
Interview på LoveCopenhagen